Hallitus 2021 – Tiia Laitinen, Vpj

Hei! Olen Tiia Laitinen, 2016 keväällä valmistunut tietojohtamisen DI. Yhdistyksessä toimin tänä vuonna varapuheenjohtajana, joten toimin PJ:n sijaisena kun PJ on estynyt, mutta läheisesti myös toimin yhteistyössä muiden hallituslaisten kanssa eri osa-alueilla.

Tietojohtamisen Alumneihin päädyin pari toimikautta sitten hetken mielijohteesta. Alumnina ja jo opiskellessa olin osallistunut eri alumnitapahtumiin ja mielestäni on mahtavaa että meidän alalla on aktiivinen porukka, joka auttaa pitää yhteyttä muihin tietojohtamisen alumneihin ja tietojohtamisen juuriin. Alumnien kautta on tullut myös tutustuttua eri vuosikurssien tietojohtajiin, joilta olen oppinut paljon uutta.  Parasta alumneissa on yhteisö ja yhdessä tekeminen, joihin on helppo päästä mukaan

Urallani olen tehnyt pääasiassa töitä IT:n palvelunhallinnan ja sen prosessien kehittämisessä. Näistä siirryin viime vuoden lopussa uusiin haasteisiin ja nyt yrityksemme IT alueen informaatioarkkitehdiksi, jossa nyt vastuulleni kuuluu alueen informaatioarkkitehtuurin mallintaminen ja ylläpito. Päävastuun lisäksi olen myös eri kehitysprojekteissa mukana. Omalle työuralleni tietojohtamisen opinnoista on ollut suuri apu luomaan ajattelutapaa että IT ei ole pelkästään vain eri teknologioita, vaan osa monimutkaista kokonaisuutta, johon kuuluu myös ihmiset, prosessit ja tietämys, joista kaikki pitää ottaa huomioon IT:tä johtaessa ja kehittäessä. Nyt erityisesti uudessa roolissa tiedonhallinnan opinnot ovat auttaneet pääsemään vauhtiin kun informaation hallinnan konseptit ovat olleet jo valmiiksi kursseilta tuttuja, esimerkiksi datamalleja mallintaessa.

Comments are closed.